Χαρακτήρες

Mr. Bean images

Ο χαρακτήρας του τίτλου, που παίζεται από τον Rowan Atkinson, είναι ένας παιδαριώδης καραγκιόζης που εφευρίσκει διάφορα ασυνήθιστα τεχνάσματα για τις καθημερινές δουλειές. Ζει μόνος και είναι σχεδόν πάντα φοράει ένα σακάκι και μια κόκκινη γραβάτα. Επίσης, συνήθως φοράει ένα ψηφιακό ρολόι. Ο Mr. Bean σπάνια μιλάει, και όταν το κάνει, είναι γενικά μόνο λίγες λέξεις που βρίσκονται σε κωμικά χαμηλή φωνή. Το μικρό του όνομα (στον κόσμο συστήνεται ως “Bean”) και το επάγγελμα του,δεν αναφέρθηκαν ποτέ. Στην ταινία “Holiday” όμως, το όνομά του είναι στο διαβατήριό του είναι “Rowan”, δηλαδή το όνομα του ηθοποιού.

Ο Mr. Bean φαίνεται συχνά να αγνοεί τις βασικές πτυχές του τρόπου που λειτουργεί ο κόσμος, και η σειρά συνήθως περιλαμβάνει τις προσπάθειές του σε κάτι που θα έπρεπε να θεωρείται απλή εργασία όπως το κολύμπι, η χρήση της τηλεόρασης, η διακόσμηση ή το να πας στην εκκλησία. Το χιούμορ προέρχεται σε μεγάλο βαθμό στις συχνά παράλογες λύσεις του για τα προβλήματα, στην πλήρη περιφρόνηση προς τους άλλους όταν επιχειρεί να τα λύσει, καθώς στην μικρότητα και στην μοχθηρία του κάποιες φορές.

 

Irma Gobb girlfriend

Η κοπέλα του Mr. Bean, η Irma Gobb (που παίζεται από την Matilda Ziegler ), εμφανίζεται σε τρία επεισόδια. Στο ” The Curse of Mr. Bean ” και ” Mr. Bean goes to Town  “. Αντιμετωπίζεται σχετικά αδιάφορα από τον Bean, ο οποίος φαίνεται να την θεωρεί περισσότερο σαν φίλη και παρέα, παρά ως κοπέλα του. Ωστόσο, ο ίδιος δεν ζηλεύει όταν χορεύει με ένα άλλον σε μια ντίσκο στο ” Mr. Bean goes to Town “, και αναμένει σίγουρα από αυτόν να την ζητήσει σε γάμο την ημέρα των Χριστουγέννων όμως δεν το έκανε και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να τον αφήσει. Ο χαρακτήρας δεν εμφανίζεται σε επόμενα επεισόδια. Ωστόσο, αυτή εμφανίζεται αργότερα στη σειρά κινουμένων σχεδίων.

 

Teddy teddy

O Teddy είναι το αρκουδάκι του Μr. Bean και ίσως ο καλύτερος του φίλος. Η μικρή καφέ αρκούδα είναι πλεκτή με μάτια κουμπιά και άκρα σε σχήμα λουκάνικου, που πάντα καταλήγουν σπασμένα στη μέση ή σε διάφορες άλλες καταστάσεις καταστροφής και παραμόρφωσης. Αν και ο Teddy είναι άψυχος, ο Mr. Bean προσποιείται ότι συχνά είναι ζωντανός. Για παράδειγμα, όταν ο Mr. Bean βάζει για ύπνο τον Teddy, ασφαλίζει τα δάχτυλά του και το κεφάλι του Teddy πέφτει προς τα πίσω, σαν να είχε αποκοιμηθεί αμέσως. Ο Mr. Bean συμπεριφέρεται σαν να είναι πραγματικό, αγοράζοντας του χριστουγεννιάτικο δώρο ή προσπαθώντας να μην τον ξυπνήσει το πρωί.