Η χρησιμότητα του!

Τα οφέλη από τη χρήση του ποδηλάτου

Στο άρθρο αυτό θα μάθετε για όλα τα οφέλη που έχει το ποδήλατο.
Τον τελευταίο καιρό όλο και περισσότεροι είναι εκείνοι που χρησιμοποιούν το ποδήλατο για τις μετακινήσεις τους μέσα στην πόλη. Το ποδήλατο σε σχέση το αυτοκίνητο ή και γενικότερα τα υπόλοιπα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς έχει πάρα πολλά θετικά:
Πρώτα από όλα, οι μετακινήσεις με το ποδήλατο είναι φιλικές προς το περιβάλλον αφού δεν καταναλώνουν βενζίνη ή πετρέλαιο και ως ακόλουθο δεν παράγουν βλαβερά αέρια, τόσο για το περιβάλλον όσο και για τον άνθρωπο.
Επίσης, τα ποδήλατα δεν είναι θορυβώδη και δεν έχουν μεγάλο όγκο όπως τα υπόλοιπα μέσα μεταφοράς, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι έχει κανείς πρόσβαση ακόμα και σε μικρά σοκάκια και δεν τον απασχολεί το θέμα του παρκαρίσματος. Επιπρόσθετα, ας μην ξεχνάμε το γεγονός ότι η χρήση του ποδηλάτου αποτελεί έναν τρόπο άθλησης και γυμναστικής και δεν έχει έξοδα συντήρησης.
Βέβαια, για να είμαστε αντικειμενικοί, η χρήση του ποδηλάτου στην Ελλάδα δεν είναι και ότι το πιο εύκολο, αφού δεν έχουν γίνει οι σωστές υποδομές που θα εξυπηρετούν τις μετακινήσεις των πολιτών με το ποδήλατο. Θα πρέπει σε κάθε πόλη να γίνουν μεγάλα δίκτυα ποδηλατοδρόμων τα οποία θα μπορούν οι ποδηλάτες να τα διαβούν με ασφάλεια.
Γι’ αυτό όλοι πλέον πρέπει να χρησιμοποιούν το ποδήλατο για τις μετακινήσεις τους.