Εργαστήριο Αριθμητικής Ανάλυσης ΜΠΔ: Εκτέλεση προγραμμάτων εκτός εργαστηρίου.

Αν έχουμε εγκατεστημένη την Matlab στον υπολογιστή μας θα μπορούμε να κατεβάσουμε και εκτελέσουμε τα προγράμματα που κάνουμε στο εργαστήριο. Σε γενικές γραμμές η διαδικασία έχει ως εξής:

  • Κατεβάζουμε από την σελίδα του εργαστηρίου https://www.eclass.tuc.gr/courses/MPD126/    το αρχείο: Έγγραφα –> Προγράμματα–>  2012b_or_greater –> all_programs.zip και το  αποσυμπιέζουμε σε έναν φάκελο.
  •  Στην Matlab επιλέγουμε τον φάκελο, στον οποίο έχουμε αποσυμπιέσει  τα αρχεία, σαν “Current Folder”. Το γράφει σε ένα πλαίσιο στο πάνω μέρος της οθόνης.
  • Στην Matlab,  γράφουμε το πλήρες όνομα του αρχείου χωρίς την κατάληξη και πατάμε enter.
  • Κάθε φορά που τρέχουμε ένα από αυτά τα προγράμματα θα πρέπει ν έχουμε κλείσει όλα τα προηγούμενα. Δηλαδή δεν μπορούμε να έχουμε ταυτόχρονα δυο ανοιχτά.

Αν στην δική σας  Matlab  δεν τρέχουν τα παραπάνω προγράμματα δοκιμάστε κάποιες διαφορετικές εκδόσεις από τον φάκελο “Έγγραφα –> Προγράμματα”.

Αν έχετε εγκαταστήσει την Matlab 2014b (που παρέχεται από το Πολυτεχνείο) μαζί με το “Symbolic Math Toolbox” η έκδόση “2012b_or_greater” θα πρέπει να τρέχει απροβλημάτιστα.

Αν χρησιμοποιείτε την Matlab online  δοκιμάστε την έκδοση “matlab_online_2020a”. Λογικά αυτη είναι και η εκδοση που θα τρέχει σε Matlab >=  2020.

Διαδικασία σε σύντομο βίντεο: