Η μυστηριώδης υπόθεση εξαφάνισης της Elisa Lam

Η Elisa ήταν 21 χρονών, όταν από το Βανκούβερ του Καναδά που σπούδαζε, ταξίδεψε μόνη της ως το Los Angeles. Στην πόλη έφτασε στις 26 Ιανουαρίου 2013 και για 5 μέρες έμενε στο Cecil Hotel. Κατά την διάρκεια του ταξιδιού της ενημέρωνε το blog της και είχε σκοπό να επισκεφτεί και τη Santa Cruz.

Κατά την διάρκεια της διαμονής της όμως στο Cecil Hotel τα ίχνη της χάνονται. Στην αρχή δηλώθηκε αγνοούμενη από τους γονείς της και μετά από βδομάδες ερευνών, εντοπίστηκε από έναν εργάτη νεκρή, στην ταράτσα του ξενοδοχείου. Ήταν 19 Φεβρουαρίου, όταν η Elisa Lam βρέθηκε πνιγμένη σε μια από τις 4 δεξαμενές νερού του Cecil Hotel. Μάλιστα, η αιτία που τελικά ανακαλύφθηκε το πτώμα της, ήταν γιατί ένοικοι διαμαρτύρονταν στη διεύθυνση, για την μυρωδιά και την υφή του νερού που έτρεχε από τις βρύσες. “Το νερό είχε μια αηδιαστικά γλυκιά γεύση και ήταν σχεδόν μαύρο”, δήλωσε μία από αυτούς στα τηλεοπτικά συνεργεία.

 

Όπως και να έχει, η ιδέα του να πίνεις νερό από μια δεξαμενή όπου υπάρχει μέσα της ένα πτώμα, δεν είναι και η καλύτερη, όμως ένα στοιχείο που έκανε την υπόθεση ακόμα πιο παράξενη ήταν ότι μερικά από τα τελευταία λεπτά της άτυχης Elisa Lam, μαγνητοσκοπήθηκαν από την κάμερα ασφαλείας που υπήρχε στο ασανσέρ του ξενοδοχείου. Η αύρα της, η αίσθηση ότι κάποιος την κυνηγάει (ή νομίζει ότι την κυνηγάει) και ακόμα περισσότερο οι αλλόκοτες κινήσεις της στο 1.56 λεπτό του βίντεο, είναι πράγματα που σίγουρα δείχνουν ένα άτομο που αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα- ίσως και ψυχολογικό :

 

 

Αρχικά,η Elisa μπαίνει στο ασανσέρ και προφανώς πιέζει όλα τα κουμπιά. Στη συνέχεια, περιμένει κάτι να συμβεί, αλλά, για κάποιο λόγο, η πόρτα του ασανσέρ δεν κλείνει.
Αρχίζει να κοιτά γύρω της, σαν να περιμένει (ή κρύβεται από) κάποιον.
Στo 1:57, τα χέρια και τα πόδια αρχίζουν να κινούνται σε μια πολύ παράξενο τρόπο,ενώ φαίνεται να μιλά με κάποιον ή σε κάτι … ή σε κανέναν και τίποτα.

Στη συνέχεια φεύγει. Η πόρτα του ασανσέρ,κλείνει και αρχίζει να λειτουργεί ξανά.

Οι ιατροδικαστές που εξέτασαν το πτώμα της Elisa Lam, δήλωσαν ότι ο θάνατος της προήλθε από πνιγμό (αυτοκτονία) ,ενώ δεν βρέθηκαν πάνω της κάποια ίχνη βίας ή πάλης και τέλος δεν βρεθήκαν τοξίνες (“there was no trace of drugs or alcohol in her body”). Η δεξαμενή με το νερό που βρέθηκε μέσα η άτυχη κοπέλα, είχε ύψος 2.44m και εάν ακόμα κατάφερε η ίδια να ανεβεί εκεί, να ανοίξει την καταπακτή και μετά να την ξανακλείσει, το ερώτημα παραμένει πως κατάφερε και βγήκε στην ταράτσα, όπου το ξενοδοχείο δηλώσε ότι έχει την πόρτα της πάντα κλειδωμένη και έχει και συναγερμό.

 

Παρόλο που δεν βρέθηκαν ίχνη που να πιστοποιούν τη χρήση ναρκωτικών ουσιών στο σώμα της, το γεγονός ότι έπασχε από μια οξεία μορφή διπολικής διαταραχής έχει πλήρως επιβεβαιωθεί από τους ψυχολόγους, από τη στιγμή που διάβασαν το blog της. Tο blog της ονομάζεται Esther Fields και μπορεί να το δει κανείς κάνοντας κλικ εδώ.Η ανάγνωσή του επιβεβαιώνει ότι η Elisa Lam έπασχε από έντονη κατάθλιψη και η συμπεριφορά της στο ασανσέρ μπορεί να αιτιολογηθεί από ένα οξύ μανιακό επεισόδιο. Kατά τη διάρκεια του επεισοδίου έπαιζε κρυφτό με τον ίδιο της τον εαυτό, έχοντας αρχικά ευχάριστη διάθεση και μην νιώθοντας καθόλου φόβο. Το συμπέρασμα αυτό υποδεικνύεται από τη μελέτη της γλώσσας του σώματός της. Τη δεύτερη φορά όμως που μπαίνει στο ασανσέρ, τη βλέπουμε εμφανώς ταραγμένη και ανήσυχη.

Ενα άλλο στοιχείο προκύπτει από τον λογαριασμό της στο tumblr στο οποίο κατά την περίοδο που προηγήθηκε του θανάτου της, διαφαίνεται μία έντονη φοβία μην τυχόν την παρακολουθούν “ανώμαλοι γέροι”, όπως τους χαρακτήριζε.

Η υπόθεση, όμως κρύβει και πολλά άλλα παράδοξα, που έχουν εξάψει τη φαντασία του κοινού. Πρώτα απ’ όλα, το Cecil Hotel στο οποίο συνέβη το γεγονός, βρίσκεται σε μία από τις πιο κακόφημες συνοικίες του Λος Άντζελες. Εντός του έχουν συμβεί πάνω από τρεις καταγεγραμμένες αυτοκτονίες, ενώ έχει στεγάσει στο παρελθόν τους serial killers Richard Ramirez το έτος 1985 και Jack Unterweger το έτος 1991. Φημολογείται επίσης ότι η Elisabeth Short (η γνωστή “μαύρη Ντάλια”) είχε διαμείνει σε αυτό, λίγες μέρες πριν τη δολοφονία της.

Οι περίεργες συμπτώσεις όμως δεν σταματούν εδώ. Ο θάνατος της Elisa Lam συνέβη το 2013, με τρόπο πανομοιότυπο με αυτόν που περιγράφεται στην ταινία Dark Water, το αμερικάνικο remake της οποίας έγινε το 2005. Στην εν λόγω ταινία, μία μητέρα μαζί με την κόρη της μετακομίζουν σε ένα κτήριο, όπου η γεύση του νερού είναι περίεργη, ενώ στο τέλος ανακαλύπτουν ότι ένα κορίτσι είχε πέσει μέσα στις δεξαμενές του νερού και πνίγηκε. Το γεγονός αυτό, έκανε πολλούς να θεωρήσουν ότι η ταινία βασίστηκε στην περίπτωση της Elisa Lam, μόνο που αυτό δεν ισχύει εφόσον η Elisa Lam πέθανε με αυτό τον τρόπο, 8 χρόνια μετά την κυκλοφορία της ταινίας.

Το κερασάκι στην τούρτα: Στην ταινία Dark Water η πρωταγωνίστρια ονομάζεται Dahlia (όπως η Black Dahlia) και η κόρη της Ceci (όνομα που μοιάζει πολύ με αυτό του ξενοδοχείου).

Εναν μήνα μετά τον τραγικό θάνατο της Elisa Lam, ξέσπασαν αλλεπάλληλα κρούσματα φυματίωσης μόλις τρία οικοδομικά τετράγωνα δίπλα από το ξενοδοχείο Cecil. Οι αρχές θέλησαν να το καταστείλουν αποστέλλοντας στο σημείο νοσοκομειακές ομάδες, οι οποίες επέβαλλαν στους περιοίκους ένα ειδικό τεστ που χρησιμοποιείται σε αυτές τις περιπτώσεις προκειμένου να διαπιστωθεί αν κάποιος πάσχει από φυματίωση ή AIDS. Ξέρετε πώς ονομάζεται αυτό το τεστ; LAM-ELISA ! Δείτε το στην παρακάτω εικόνα.

Πηγές:

http://www.metafysiko.gr/forum/showthread.php?t=7903

https://en.wikipedia.org/wiki/Death_of_Elisa_Lam

One thought on “Η μυστηριώδης υπόθεση εξαφάνισης της Elisa Lam

Leave a Reply