Coco Chanel

chanel logo

Ο οίκος Chanel έχει 76 αρώματα και είναι ένας παλαιός οίκος αρωμάτων. Η παλαιότερη του έκδοση κυκλοφόρησε το έτος 1920 και η νεότερη του κυκλοφόρησε το 2016. Τα αρώματα κατασκευάστηκαν με την συνεργασία των αρωματοποιών Jacques Polge, Olivier Polge, Henri Robert, Ernest Beaux και Christopher Sheldrake.

 

coco chanel 5 To Chanel N°5 είναι ένα λουλούδενιο αλδεϋδης άρωμα  που κυκλοφόρησε το έτος  1921. Ο  αρωματοποιός αυτού του αρώματος είναι ο Ernest Beaux. Οι νότες κορυφής είναι αλδεϋδες, νερόλι, Υλάνγκ Υλάνγκ, περγαμόντο και λεμόνι, οι μεσαίες νότες είναι ίριδα, ρίζωμα ίρις, γιασεμί, κρίνο της κοιλάδας και τριαντάφυλλο και οι νότες της βάσης είναι κεχριμπάρι, σανδαλόξυλο, πατσουλί, μόσχος, μοσχογαλή, βανίλια, βρύα δριός και βέτιβερ.

chanel 19Το Chanel No 19 Poudre είναι ένα μόσχος ξυλώδες λουλουδενιο άρωμα για γυναίκες που κυκλοφόρησε το έτος 2011. Ο αρωματοποιός αυτού του αρώματος είναι Jacques Polge. Οι νότες κορυφής είναι νερόλι, γάλβανο και Μανταριν ορανζ, οι μεσαίες νότες είναι ίριδα και γιασεμί και οι νότες της βάσης είναι βέτιβερ, μόσχος και σπόρος τόνκα.

Μετάβαση στο περιεχόμενο